5 belangrijke trends voor startende ondernemers

Deel

5 belangrijke trends voor startende ondernemers

Wie wil starten met ondernemen moet rekening houden met een razendsnel veranderende wereld. Dit biedt kansen voor start-ups, maar ook risico’s. Tijd om mee te veranderen! Lees meer over de trends voor startende ondernemers.

Trend 1: Duurzaam ondernemen

Als startende ondernemer moet duurzaamheid onderdeel zijn van uw bedrijf. Een van de ontwikkelingen die zich op dit gebied voordoet, is dat duurzaam ondernemen op allerlei gebieden een belangrijk aspect is. Bijvoorbeeld als het gaat om de financiering van uw bedrijf. Investeerders hechten steeds meer waarde aan het thema duurzaamheid en kijken daarbij dus ook naar de financiering. Door duurzaam te ondernemen maakt u uw bedrijf aantrekkelijk voor de klant en creëert u meer aansluiting bij de consument.

Trend 2: Data Analytics

De consument is digitaal en veeleisend. Om aan te sluiten bij de behoefte van de klant is digitalisering belangrijk. Denk aan Data Analytics waarmee u klantgedrag voorspelt. Door het ontsluiten van al deze data, speelt u beter in op toekomstige klantvragen en wensen.

Trend 3: Maak uw product traceerbaar

Richt u zich als ondernemer op de verkoop van producten? Geef dan inzicht in waar het product vandaan komt. Op deze manier neemt u consumenten mee in de reis van het product met de herkomst als beginpunt. Door transparant te zijn, voorziet u uw potentiële klanten in meer kennis en laat u zien hoe u als ondernemer aandacht besteed aan bijvoorbeeld duurzame productie. Vertel uw verhaal op een leuke, beeldende manier zodat mensen het belangrijk gaan vinden.

Trend 4: Steward ownership

Bij steward-owned bedrijven zijn de aandeelhouders dienend aan de missie van het bedrijf. Nederlandse ondernemers worden meer gedreven door het streven om een verschil te maken in de wereld, dan door de wens om rijk te worden en veel te verdienen. Dus geen beslissingen nemen puur vanuit commercieel gewin maar vanuit de impact die u wilt maken. Deze manier van een bedrijf runnen krijgt steeds meer aandacht. Als startende ondernemer moet u daarvoor wel de juiste mensen om u heen verzamelen. Spreek met uw team doelen af en evalueer deze regelmatig.

Trend 5: Van product naar service

De tijd van alleen maar verkopen op productniveau is echt voorbij. Lachende medewerkers, optimale service en een goed gevoel zijn van belang bij het verkopen van uw product of dienst. Kies als startende ondernemer om iets toe te voegen dat er nog niet is, bijvoorbeeld een nieuwe technologie of een extra service. En vertrouw daarbij op uw eigen kennis en vakmanschap.

Contact

Benieuwd wat Heylo voor u kan betekenen? Neem gerust contact op.