boekhouding - Heylo

Deel

Online boekhouding: De mogelijkheden en voordelen

Tegenwoordig kiezen ondernemers steeds vaker voor het gebruik van online boekhouding software om hun boekhouding bij te houden. Er komen namelijk steeds meer gebruiksvriendelijke tools op de markt, waar vrijwel iedereen goed mee kan werken. Doordat u zaken kunt automatiseren, kunt u meer tijd en aandacht in andere onderdelen van uw bedrijf investeren. Zo is online boekhouden een investering die zichzelf weer terugbetaalt. In dit artikel informeren wij u over de voordelen en mogelijkheden.
Zoekt u algemene informatie over boekhouden, lees dan ook dit kennisbank artikel.

Wat is online boekhouding?

Online boekhouden is het online bijhouden van uw boekhouding. Dit gebeurt vaak in een systeem dat ook wel een online boekhoudprogramma wordt genoemd. Vaak hoeft u een boekhoudprogramma niet te installeren op uw computer, maar kunt u inloggen via een internetbrowser of boekhoud app. Op die manier kunt u met een internetverbinding vanaf iedere locatie, overal ter wereld aan de slag met uw boekhouding.

Voordelen van een online boekhouding

  • Flexibiliteit. Overal en op ieder moment inzicht in uw boekhouding. Tijdens een vakantie inkomende facturen checken? Open uw digitale boekhouding en u ziet direct wat de status is.
  • Tijdsbesparing. Online voert u uw gegevens één keer in en worden ze meteen verwerkt. Tijdrovende taken en processen kunt u op deze manier automatiseren worden geautomatiseerd. Denk aan periodieke facturatie die per factuurdatum aangepast en verzonden wordt.
  • Koppeling. Koppel uw online boekhoudprogramma aan bank- en kassasystemen, uw inkomende en uitgaande facturenstroom of personeelsadministratie. Een van de meest indrukwekkende innovaties is het doen van de btw-aangifte. Verschillende programma’s hebben een koppeling gebouwd met het aangifteprogramma van de Belastingdienst. Via deze koppeling kunt u de complete btw-aangifte direct vanuit de digitale boekhouding naar de systemen van de Belastingdienst sturen.
  • Toezicht. U kunt Heylo toestemming geven om mee te kijken in de boekhouding. Doordat u realtime inzicht heeft in de stand van zaken kunnen wij u direct en passend adviseren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
  • Automatische back-up. Door online te boekhouden maakt het systeem automatisch kopieën van uw werk. Uw gegevens worden veilig bewaard op een grote server.

Welk online boekhoudprogramma past bij mijn bedrijf?

Voor iedereen is er een passend online boekhoudprogramma. Denk na over de functies die u voor uw bedrijf nodig heeft. Heeft u de allerlaatste innovaties en technieken nodig of kunt u het prima redden met een minder gecompliceerd pakket? Wilt u bijvoorbeeld automatisch facturen kunnen genereren en automatisch betaalherinneringen sturen, of is het handig als u uw gegevens ook met een app kunt doorgeven? Wilt u het programma met meerdere mensen gebruiken of is het alleen voor u?
Waar moet u verder nog op letten als u besluit online te gaan boekhouden?

  • Kies een programma dat voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.
  • Kies een ‘in de cloud’ boekhoudprogramma. Hiervoor hoeft u geen back-ups te maken.
  • Functionaliteiten als een bankkoppeling, digitaal factureren en btw-aangifte zijn erg handig.

De aanschaf van een online boekhoudprogramma

Kies een programma dat u makkelijk aansluit op uw andere bedrijfssystemen. Bij Administratiekantoor Heylo werken we met Exact Online en Snelstart. Dit betekent echter niet dat wij niet bereid zijn om een ander systeem te gebruiken. Wij kunnen in veel verschillende programma’s werken,
Neem gerust contact met ons op. Wij kijken kritisch mee naar de verschillende mogelijkheden en we maken samen de beste keuze voor uw bedrijf.